Ali Süzer İşitme Engelliler Ortaokulu

Vizyon: “Başarısız öğrenci yoktur; sadece uygun öğrenme ortamı oluşturulamadığı için yetenekleri ortaya çıkartılamayan öğrenci vardır.” Düşüncesinden hareketle öğrencilerimizin yeteneklerini ortaya çıkarmak için zenginleştirilmiş öğretim ortamları sağlayarak , onları ; “ bireysel farklılığının bilincinde olan, ilgi ve yeteneklerinden haberdar, insanlarla sağlıklı iletişim kurabilen, sosyal becerileri gelişmiş ve öğrenmekten zevk alan ” bireyler olarak yetiştirmektir.

Misyon: * Her öğrencinin kolaylıkla öğrenebildiği bir yol mutlaka vardır. Hedefimiz, öğrencilerimizin seviyelerine uygun öğrenme yöntemlerini kullanarak, öğrenmelerini sağlamak ve öğrendiklerini kalıcı hale getirmektir. * Öğrencilerimiz; öğrenme zorluğu çekse de, mutlaka yetenekli oldukları bir alan vardır. Hedefimiz, öğrencilerimizin yetenekli olduğu alanlarda eğitim ortamlarını, gelişim düzeylerine uygun materyallerle düzenleyerek, performanslarını en yüksek düzeyde gerçekleştirmelerine yardımcı olmaktır. * Ayrıca, önemli olan ailelerin ve eğitimcilerin, "EĞİTİMDE FEDA EDİLECEK HİÇ BİR FERT YOKTUR. öğrencilerin ilgi ve yetenek alanlarının farkında olmalarını sağlamaktır.

Başarılar: 2003-2004-2005 İşitme Engelliler Halk Oyunları Yarışması Türkiye 2. olmuştur. 2013-2014-2015 yıllarında Voleybolda Türkiye yarışmalarına katılarak , 2. ve 3. dereceleri alınmıştır. Öğrencilerimiz , 2016-2017 eğitim öğretim yıllarında Görsel Sanatlar Öğretmenimiz koordinesinde Türkiye geneli yapılan resim yarışmalarında ve Uluslararası resim yarışmalarında ödüller aldılar.

Isınma: Doğalgaz Kalorifer
Yabancı Dil: YABANCI DİL DERSİ YOKTUR
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: %100
Sportif Etkinlikler: BADMİNTON, MASA TENİSİ, MİNDER OYUNLARI VE BİREYSEL OYUNLAR
Bilimsel Etkinlikler: TEKNOFEST,TUBİTAK BİLİM YARIŞMALARI
Proje Çalışmaları: BOL ETKİNLİKLİ VE EĞİTİCİ SOSYAL OKUL PROJESİ YÜRÜTÜLMEKTEDİR.
Diğer Hususlar: OKULUMUZDA ZEKA OYUNLARI EĞİTİMİ VERİLMEKTEDİR.

WEB - https://alisuzeroo.meb.k12.tr

Adres - Sarıgüllük Mah.61014 Nolu Sk. No 10 Ali Süzer İşitme Engelliler Ortaokulu

Yerleşim Yeri - Sarıgüllük Mah. 61014 Nolu S.No:10 Şehitkamil / GAZİANTEP

Ulaşım Otobüs,raylı sistem